Deze browser wordt niet ondersteund

Het lijkt erop dat de door U gebruikte browser niet ondersteund wordt.
Voor mee informatie over browser die U kunt gebruiken

Wanneer U van deze browser gebruik blijft maken, kunnen er fouten optreden die een goede werking van de site voorkomen Doorgaan met navigeren

Air Europa, de luchtvaartmaatschappij van de toeristische groep Globalia, is volwaardig lid van de SkyTeam-alliantie. Vorig jaar vervoerden we 9 miljoen passagiers, wat ons tot de tweede grootste Spaanse luchtvaartmaatschappij maakt. Met oog voor het milieu en steeds met de nieuwste technologie bezit Air Europa de hoogste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden.

Globaliagroep

De bedrijvengroep Globalia is de grootste Spaanse toeristische groep qua verkoopcijfers. De oprichter en voorzitter van de groep is Juan José Hidalgo, een selfmade ondernemer die zijn eerste stappen in deze sector in het begin van de jaren '70 zette.

Bezoek de website van Globalia

BEDRIJVEN VAN DE GROEP

De voornaamste bedrijven van Globalia kunnen in zeven grote sectoren worden onderverdeeld:

Luchtvaart

Air Europa was de eerste privé-luchtvaartmaatschappij die lijnvluchten aanbood, eerst in het binnenland en daarna internationaal. Daarmee doorbrak ze het monopolie dat Iberia toen in Spanje had. Op dit ogenblik heeft het bedrijf 42 vliegtuigen van de laatste generatie met een gemiddelde leeftijd van slechts 3 jaar.

Kleinhandel

Deze sector omvat de netwerken van de reisbureaus Halcón en Ecuador. De twee merken zijn ook actief via hun eigen portaalsites op het internet.

Groothandel

Travelplan heeft zich op de Spaanse markt een leidende plaats verworven als touroperator, zowel qua bestemmingen als aantal passagiers. Tijdens 2009 verkocht ze ongeveer anderhalf miljoen toeristische pakketten. De programmering steunt op de lijn- en chartervluchten van Air Europa maar omvat allerlei soorten producten en bestemmingen. Iberrail daarentegen neemt de reizen per spoor door Spanje en Europa voor haar rekening. Deze touroperator is gespecialiseerd in hoge snelheidstreinen. In maart 2003 integreerde Travelplan de maatschappij Iberotours met zijn commercieel merk Touring Club. In 2007 verwierf het 50% van MK Tour, een Noord-Amerikaanse operator met basis in Miami die gespecialiseerd is in reispakketten naar de Dominicaanse Republiek.

Hotels

Be Live Hotels is de hotelketen van de groep. In de laatste vier jaar is de keten enorm gegroeid en het telt nu 38 hotels, zowel in beheer als gehuurd en in eigendom. Be Live Hotels die bijna 12.000 kamers bieden, bevinden zich vooral in de Caraïben (Mexico, Cuba en Dominicaanse Republiek), de Canarische eilanden, Balearen en het Spaanse vasteland.

Handling

Groundforce is het bedrijf dat belast is met de gronddiensten voor vliegtuigen, het in- en uitladen van de bagage en het inchecken. Het is de tweede handlingoperator in Spanje volgens het aantal verrichtingen: ze verzorgt 400.000 vluchten per jaar.

Wegvervoer

Globalia Autocares is het bedrijf uit de groep met de meeste traditie en een van de oudste in de sector. Het werd in 1970 opgericht door Juan José Hidalgo en zijn broer Juan Antonio. Het is gericht op niet-regelmatige dienstverleningen en verzorgt busreizen in Spanje en de rest van Europa. Op dit ogenblik beheert het bedrijf een vloot van ongeveer 2000 autobussen, zowel in eigen eigendom als van partnerbedrijven.

De geschiedenis van Air Europa

 • 1986 - Het bedrijf wordt opgericht onder de naam Air Europa.
 • 1991 - Een groep investeerders onder leiding van Juan José Hidalgo verwerft het bedrijf.
 • 1993 - Air Europa verzorgt binnenlandse lijnvluchten en breekt het monopolie van Iberia in Spanje.
 • 1994 - De verbinding Madrid-Barcelona wordt geopend. Air Europa gaat de concurrentie aan met Iberia op een van haar meest rendabele vluchten.
 • 1995 - Air Europa betreedt de markt van internationale lijnvluchten met vluchten naar Londen en New York.
 • 1996 - Air Europa verzorgt meer dan 750 lijnvluchten per week en biedt nieuwe routes aan: Parijs, Varadero (Cuba), Salvador de Bahía (Brazilië), Asturias, Bilbao en Vigo. E-Talonair 20 wordt gelanceerd.
 • 1998 - Juan José Hidalgo groepeert zijn bedrijven in de holding Globalia Corporación Empresarial.
 • 1999 - Air Europa neemt de eerste 6 Boeings 737 van de nieuwe generatie in gebruik. 2000.
 • 2000 - Air Europa incorporeert de eerste Boeing 767-300 voor haar trans-Atlantische routes en voert het klantenprogramma “Fidelitas” in dat uiteindelijk 130.000 leden telt. Air Europa begint samen te werken met Alitalia voor vluchten met gedeelde code, vanuit Madrid en Barcelona naar 11 nationale bestemmingen.
 • 2002 - Air Europa incorporeert de winglets-technologie in haar recent aangekochte B737-800 toestellen, wat een aanzienlijke brandstofbesparing oplevert en dus minder vervuilend is.
 • 2003 - Air Europa versterkt haar overeenkomsten en allianties met maatschappijen zoals Aeropostal, Air France, Air Luxor, Alitalia, Continental Airlines, KLM, Malev, Southern Winds en Tunisair.
 • 2004 - Samen met andere investeerders verkrijgt Air Europa de licentie om de tweede handling operator te zijn op 5 Marokkaanse luchthavens. Air Europa begint met rechtstreekse vluchten naar Quito, Guayaquil, Praag en Warschau.
 • 2005 - Air Europa is de eerste Spaanse luchtvaartmaatschappij die rechtstreekse vluchten naar China uitvoert. In oktober verenigt Globalia Handling, de afdeling voor gronddiensten, de verschillende bedrijven waaruit ze bestaat in één enkel commercieel merk: Groundforce.
 • 2006 - Aan het einde van het jaar telt de maatschappij 37 vliegtuigen waarmee ze meer dan 9 miljoen passagiers heeft vervoerd. De inkomsten benaderen 1.000 miljoen euro.
 • 2007 - Air Europa neemt twee nieuwe trans-Atlantische routes in gebruik: Buenos Aires en Río de Janeiro. De vloot van 40 vliegtuigen is met een gemiddelde leeftijd van 3,5 jaar per vliegtuig een van de modernste in Europa. Vanaf 1 september maakt de maatschappij officieel deel uit van de SkyTeam-alliantie en neemt ze de prestigieuze Flying Blue kaart over om de trouwe klanten te belonen.
 • 2008 - Air Europa kondigt de bestelling aan van 8 Boeings 787 van de laatste generatie die vanaf 2012 de vloot zullen versterken. Het is de eerste en enige luchtvaartmaatschappij die deelneemt aan de eerste fase van het milieubehoudsplan AIRE Oceanic Program dat als doel heeft de uitstoot van schadelijke gassen op transoceanische vluchten te verminderen.
 • 2009 - Air Europa blijft nieuwe bestemmingen aanbieden: Lissabon, Londen, Venetië, New York en Miami. Het neemt deel aan de tweede fase van het milieuprogramma AIRE Oceanic Program dat ernaar streeft de uitstoot van schadelijke gassen op trans-Atlantische vluchten te verminderen.
 • 2010 - Air Europa opent een rechtstreekse vlucht tussen Madrid en Lima, en een andere tussen Madrid en Miami bovenop de route die ze in 2009 al opende tussen Tenerife en de hoofdstad van Florida. Op 1 juni wordt de lijn Asturias - Madrid geopend met vier vluchten per dag. In juli wordt Air Europa volledig lid van SkyTeam, waar ze vanaf 2007 al partnerlid van was. Hiermee verkrijgt de maatschappij alle deelnamerechten dat een volledig lid in de besluitname heeft.
 • 2011 -  Air Europa voegt aan zijn vloot twee A330-200 toe en introduceert de Air Europa creditcard. De Duitse organisatie Atmosfair concludeert in haar milieuprestatierapport, op grond van een analyse van 130 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd, dat Air Europa de meest efficiënte maatschappij is op de middellange en korte afstand. 
 • 2012 – Een recordjaar voor Air Europa voor wat betreft de invoering van nieuwe routes, zowel binnen Europa (Brussel, Genève), naar Afrika (Banjul in Gambia) als naar Amerika (Santa Cruz de la Sierra). De maatschappij krijgt twee kwaliteitsonderscheidingen: de erkenning door EMAS op het vlak van milieubeheer en het keurmerk Madrid Excelente. Er wordt een contract getekend voor de aankoop van acht Boeing 787 die met ingang van 2016 aan de vloot zullen worden toegevoegd. 
 • 2013 -  Air Europa introduceert nieuwe routes naar La Coruña en Montevideo, en opent de route Madrid-Sao Paolo. De Noord-Amerikaanse specialist in vluchtgegevens FlightStats plaatst Air Europa als zesde meest punctuele luchtvaartmaatschappij ter wereld gedurende de maand februari. Meer dan 97% van de vluchten arriveerde op tijd.
 • 2014 - Air Europa opent de route Madrid-Frankfurt en Madrid-München, beide met een dagelijkse frequentie. In mei gaan de lijnvluchten tussen Madrid en San Juan (Puerto Rico) van start. In juni opent Air Europa verder de route Madrid-Miami, met aansluitende vluchten van Miami naar Punta Cana. Aan het einde van dat jaar worden Porto en Ouarzazate, in het zuiden van Marokko, aan de vluchtbestemmingen toegevoegd.
 • 2015Air Europa kondigt een nieuwe order aan voor veertien Boeing 787-9 Dreamliner, naast de acht B787 waarvan de levering al is afgesproken.  De vluchten Madrid-Tel Aviv en Madrid-Asunción gaan van start. Air Europa begint dagelijkse vluchten naar Miami uit te voeren met een Boeing 787 die van LOT wordt gehuurd. De maatschappij begint ook met vluchten tussen de eilanden van de Balearen.

  Air Europa begint met de uitvoering van zijn moderniseringsplannen en presenteert zijn nieuwe huisstijl en het nieuwe getrouwheidspogramma SUMA. Het wordt de eerste Spaanse luchtvaartmaatschappij die zijn vloot uitrust met defibrillators  

  Er worden nieuwe codesharing-overeenkomsten gesloten met Korean Air, Avianca Brasil, Seaborne en Air Serbia.

   

Duurzaamheid

Kwaliteit, Veiligheid en R&D&I

Alliantie

SkyTeam

We maken deel uit van de SkyTeam-alliantie, bestaande uit 19 maatschappijen met meer dan 1000 bestemmingen in 175 landen. Hierdoor kunnen onze passagiers op een eenvoudiger manier en met talloze voordelen de wereld rondreizen.  

SKYPRIORITY

Deze exclusieve voorrangsservice bevindt zich op meer dan 1000 luchthavens over de hele wereld, waar de bekende rode SkyPriority-borden passagiers snel en gemakkelijk begeleiden door het proces van inchecken tot bagage ophalen. Ontdek wat de voordelen van SkyPriority zijn.

 

Codesharing

We hebben overeenkomsten met andere luchtvaartmaatschappijen waardoor we zitplaatsen verkopen op routes die door deze luchtvaartmaatschappijen worden geëxploiteerd en waarvan het hoofddoel is om passagiers een breder scala aan bestemmingen aan te bieden.

 

Code share-overeenkomsten hebben veel voordelen:

 • Alle trajecten met een enkel ticket.
 • Dezelfde incheckbalie.
 • Overstappen met minimale wachttijd.
 • Spaar SUMA-Miles bij luchtvaartmaatschappijen die zijn aangesloten bij het SkyTeam 
 • Toegang tot VIP-lounges van luchthavens op basis van beschikbaarheid.

 

NB Elke luchtvaartmaatschappij heeft een eigen bagagebeleid, dus de maximaal toegestane bagagestukken of gewicht worden op uw ticket weergegeven. Handbagage valt ook onder de regels van de maatschappij die de vlucht uitvoert. 

 

Onze SkyTeam Members

alianzas.jpg

Other Companies

alianzasotros.jpg

Tickets voor de Trein