Deze browser wordt niet ondersteund

Het lijkt erop dat de door U gebruikte browser niet ondersteund wordt.
Voor mee informatie over browser die U kunt gebruiken

Wanneer U van deze browser gebruik blijft maken, kunnen er fouten optreden die een goede werking van de site voorkomen Doorgaan met navigeren

Loyaliteit

Met de volgende programma's willen we onze passagiers bedanken voor hun vertrouwen. Of ze nou regelmatig reizen of voor de eerste keer, ze kunnen allemaal profiteren van kortingen op toekomstige reizen en andere diensten.

Wat is Air Europa SUMA?

SUMA is de manier waarop Air Europa tegen je zegt: Bedankt voor je vertrouwen! We hebben daarom een nieuw getrouwheidsprogramma opgezet om je ervaring met Air Europa te verbeteren. Een programma vol voordelen en verrassingen.

 

Stel je voor dat je op een dag besluit dat je er even helemaal uit wilt zijn. Stel je voor dat je besluit om op reis te gaan en een vlucht van Air Europa te nemen naar één van onze ruim 50 bestemmingen. Stel je voor dat het hotel waar je wilt logeren héél ver weg is omdat je eens goed wilt uitrusten. Dan zul je een auto moeten huren... en niet zomaar een auto, want je zult de nodige kilometers moeten maken. En dan moet er tussendoor natuurlijk getankt worden. Wees gerust: onderweg vind je zeker een tankstation. Aan alles is gedacht.

 

En stel je nu eens voor dat je dit allemaal hebt betaald met Miles... Want dat is SUMA, dus je hoeft je niets voor te stellen.

 

Zullen we doorgaan? Want SUMA is nog veel meer...

 • SUMA is royaal. Bij elke door Air Europa uitgevoerde vlucht die je boekt, word je door SUMA beloond met 2 Miles (1) voor iedere euro die je voor je ticket hebt betaald. Je kunt ook Miles krijgen voor de vluchten die je boekt bij de maatschappijen van de SkyTeam-alliantie. In dit geval hangt het aantal Miles af van de gevlogen afstand. Daarnaast kun je ook Miles sparen met de aankoop van producten of diensten bij onze partners.
   
 • SUMA is kwaliteit. Bij Air Europa willen we dat je kunt genieten van de beste producten en diensten. Wij hebben daarom eersteklas partners geselecteerd bij wie je SUMA-Miles kunt sparen of besteden: 

EUROPCAR

NH HOTELS

BE LIVE HOTELS

* Via deze link kun je de partners bekijken bij wie je SUMA-Miles kunt sparen en/of inwisselen.
 

 • SUMA is praktisch. Je kunt je Miles beheren of vragen stellen over het programma op de website van Air Europa (link), via de APP of via onze telefonische Klantendienst op +34 971 927 892.
   
 • SUMA is gemak. Wanneer je je bij SUMA aanmeldt, kun je je eigen gegevens en die van je gebruikelijke reisgenoten invoeren, zodat bij iedere nieuwe boeking de vereiste velden automatisch worden ingevuld. Dus je hoeft ze niet langer iedere keer opnieuw in te voeren!

  Op deze manier bespaar je tijd bij het boeken en hoef je nooit meer na te denken over wat het nummer van je SUMA-kaart ook alweer was.
   
 • SUMA is profijt. Het inwisselen van Miles voor een ticket van Air Europa is niet afhankelijk van klasse, tarief of data. Als er een stoel vrij is... gebruik dan je Miles en boeken maar!

  Bij Air Europa telt elk detail en elke vlucht... dankzij SUMA!

(1) Uitsluitend van toepassing op het gepubliceerde tarief en de brandstoftoeslag; uitgesloten zijn de belastingen en andere toeslagen, zoals administratiekosten.

Hoe spaar je Miles?

 • SUMA-Miles kun je sparen met de vluchten die je boekt bij Air Europa of de maatschappijen van de SkyTeam-alliantie. Je kunt ook Miles sparen bij de aankoop van producten of diensten bij Onze Partners

  Vergeet niet dat de Miles voor de klant zijn die vliegt, ongeacht wie de vlucht heeft geboekt.
   
 • SUMA-deelnemers met Silver-, Gold- of Platinum-niveau ontvangen de SUMA-Miles voor hun vlucht, plus een Miles-bonus van respectievelijk 50%, 75% of 100%.
   
 • Bij door Air Europa uitgevoerde vluchten staat iedere euro die je voor je ticket hebt betaald gelijk aan
  2 Miles (1). Bij de vluchten die worden uitgevoerd door de verschillende maatschappijen van de SkyTeam-alliantie is het aantal gespaarde Miles afhankelijk van de gevlogen afstand, gemeten in mijlen.
   
 • Het team van SUMA - Air Europa houdt je graag op de hoogte van de diverse acties waarmee je meer Miles op je vluchten kunt sparen.

  (1) Uitsluitend van toepassing op het gepubliceerde tarief en de brandstoftoeslag; uitgesloten zijn de belastingen en andere toeslagen, zoals administratiekosten.

Bij SUMA onderscheiden we twee soorten Miles:

 • SUMA-Miles: deze krijg je voor het boeken van vluchten bij Air Europa of een van de maatschappijen van de SkyTeam-alliantie. Deze krijg je ook bij de aankoop van producten of diensten bij onze partners.

  Alle Miles die op je SUMA-account worden bijgeschreven, kun je omwisselen voor vliegtickets of andere producten en diensten van het SUMA-programma.
   
 • Niveau-Miles: met deze Miles kun je de hogere kaartniveaus Silver, Gold of Platinum bereiken. Deze spaar je in de loop van een jaar op. Als je gedurende deze periode het aantal Miles bereikt dat je nodig hebt om door te gaan naar een hogere SUMA-categorie, ga je automatisch naar het nieuwe niveau.

  Houd er rekening mee dat je dit soort Miles alleen krijgt voor de aankoop van vluchten.

Hoe kun je Miles inwisselen?

Je kunt SUMA-Miles inwisselen voor:

 • vliegtickets van Air Europa, de maatschappijen van de SkyTeam-alliantie of van andere deelnemende luchtvaartmaatschappijen;
 • producten en diensten van onze andere partners. In dit laatste geval kun je rechtstreeks bij onze partners terecht. Je kunt de inwisseltabellen en de te volgen procedure raadplegen in de sectie Onze Partners op de website van Air Europa.

Je kunt de Miles gemakkelijk inwisselen voor vluchten van Air Europa of een van de maatschappijen van de SkyTeam-alliantie in de sectie Miles inmwisselen.

 

Voor het inwisselen van SUMA-Miles bij Air Europa moet je er rekening mee houden dat:

 • Om Miles in te wisselen voor vliegtickets van Air Europa je minimaal 1.500 Miles moet hebben gespaard. Om Miles in te wisselen voor producten of diensten van onze partners moet je minimaal 2.000 Miles hebben gespaard.
 • Het inwisselen van Miles moet gedaan worden door de SUMA-deelnemer zelf, zowel voor zichzelf als voor anderen.
 • De SUMA-Miles kunnen voor vliegtickets van Air Europa worden ingewisseld op voorwaarde dat er stoelen beschikbaar zijn. In tegenstelling tot andere maatschappijen geldt er bij Air Europa geen beperking voor het aantal plaatsen dat met Miles kan worden geboekt. Als er een stoel vrij is... gebruik dan je Miles en boeken maar!
 • Miles kunnen gebruikt worden voor het aanvragen van vluchten in zowel Economy Class als Business Class. Dit geldt zowel voor Air Europa en de maatschappijen van de SkyTeam-alliantie als voor de andere deelnemende luchtvaartmaatschappijen.
 • De aankoop van een vlucht, product of dienst kan geheel worden gedaan met SUMA-Miles of worden betaald met een combinatie van Miles en geld.

Hieronder geven we je een aantal voorbeelden om je een idee te geven van hoeveel SUMA-Miles je nodig hebt om naar een van onze bestemmingen te vliegen (retourvlucht)(2):

SPANJE

MIDDELLANGE AFSTAND

LANGE AFSTAND

ROUTE

MET SUMA-MILES vanaf (3)

ROUTE

MET SUMA-MILES vanaf (3)

ROUTE

MET SUMA-MILES vanaf (3)

Valencia - Madrid

2.571

Madrid - Rome

12.024

Madrid - New York (JFK)

29.483

Malaga - Madrid

3.720

Madrid - Parijs (Orly)

12.024

Madrid - Sao Paulo

46.121

La Coruña - Madrid

3.452

Madrid - Londen

12.500

Madrid - Caracas

46.983

Mallorca - Madrid

5.714

Madrid - Amsterdam

14.286

Madrid - Montevideo

52.500

Barcelona - Tenerife Norte

7.586

Madrid - Tel Aviv

19.397

Madrid - Buenos Aires

53.448

Madrid - Tenerife Sur

8.103

 

 

Madrid - Lima

53.448

 

 

 

 

Madrid - Havana

54.310

(2) Air Europa behoudt zich het recht voor om zowel de tabellen als het route- en vluchtschema aan te passen.

(3) De "vanaf prijs" in Miles geldt voor de "Promo"-tariefklasse (goedkoopste categorie Economy Class).

Onze aanbiedingen

 • Bij Air Europa zien we graag dat je je aanmeldt voor het nieuwe SUMA-getrouwheidsprogramma zodat je van alle voordelen kunt profiteren. Daarom willen we je om te beginnen welkom heten door je 787 Miles cadeau te doen... ons lievelingsgetal!
   
 • Je vraagt je misschien af waarom we dit nummer hebben gekozen. Voor ons gaat het om veel meer dan een nummer. 787 staat voor technologie, duurzaamheid, betrouwbaarheid, punctualiteit, comfort, vermaak... de 787 is het nieuwe Boeing-toestel dat we in onze vloot hebben opgenomen om jouw vliegervaring op de lange afstand nog aangenamer te maken.
   
 • En nu we toch bezig zijn, belonen we je lange-afstandsvluchten ook nog met meer Miles. Naast de SUMA-Miles die je standaard voor deze vluchten krijgt, geven we je 50% extra Miles als bonus!
   
 • Maar als je meer van korte vluchten houdt, hoef je je geen zorgen te maken. Aan ons zal het niet liggen. We zullen je regelmatig op de hoogte houden van onze aanbiedingen. 
   
 • Bij Air Europa telt elk detail en elke vlucht... dankzij SUMA!

Promotie: Verzilver met 30% korting op alle routes.

 • Aankoopperiode: 1 december 2020 tot 10 januari 2021.
 • Vliegperiode: 1 december 2020 tot 28 februari 2021.
 • 1 gratis datumwijziging is toegestaan binnen de actieperiode.
 • Datumwijzigingen zijn toegestaan tot 48 uur voor vertrek.
 • Alle vluchten in Economy Class.

Boek

Promotie: Verzilver met 30% korting op alle routes.

 • Aankoopperiode: 1 januari 2021 tot 31 januari 2021.
 • Vliegperiode: 1 januari 2021 tot 28 februari 2021.
 • 1 gratis datumwijziging is toegestaan binnen de actieperiode.
 • Datumwijzigingen zijn toegestaan tot 48 uur voor vertrek.
 • Alle vluchten in Economy Class.

Boek

Promotie januari: Verzilver met 30% korting op alle routes.

30% korting op Miles op de SUMA-inwisselafstandstabel. Reserveringsperiode: 4 t/m 17 januari 2021. Vluchtdatum: tot 15 december 2021 op alle routes, zonder uitzonderingen. Inwisseling van toepassing op tariefklasse X. Meer informatie over de voorwaarden hier. Als u meer SUMA Miles nodig heeft, kunt u ze hier kopen.

 

Boek

Promotie in februari: Verzilver met 25% korting.

 • Aankoopperiode: 1 februari 2021 tot 28 februari 2021.
 • Vliegperiode: 1 februari 2021 tot 31 maart 2021.
 • 1 gratis datumwijziging is toegestaan binnen de actieperiode.
 • Datumwijzigingen zijn toegestaan tot 48 uur voor vertrek.
 • Alle vluchten in Economy Class.

Boek

Onze Kaarten

Er zijn vier categorieën kaarten:

SUMA

SILVER

GOLD

PLATINUM

Het SUMA-programma biedt deze kaarten aan in twee formaten: het digitale formaat en het fysieke formaat.

 • De digitale kaart kun je met de APP van Air Europa gebruiken zodra je je bij het SUMA-programma hebt aangemeld. Om als SUMA-deelnemer toegang te krijgen tot de APP, kun je dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken als voor de SUMA-sectie op de website van Air Europa.

  Voor groter gemak kun je de digitale SUMA-kaart op je smartphone toevoegen aan de applicatie
  Wallet (1) voor iOS of de applicaties die compatibel zijn met PKPASS voor Android.
   
 • Als je je SUMA-kaart liever in fysiek formaat krijgt, moet je deze aanvragen in de sectie Aanvraag fysieke kaart van het SUMA-programma op de website van Air Europa of via ons servicenummer +34 971 927 892. Je kunt hem ook afdrukken in de sectie Afdrukken SUMA-kaart.

(1) Wallet is eigendom van Apple Inc. ©)

In de onderstaande tabel vind je de voordelen en voorwaarden van alle SUMA-kaarten:

OMSCHRIJVING

SUMA

SILVER

GOLD

PLATINUM

Skyteam niveau - Elite Elite Plus Elite Plus

Verhoging niveau

-

18.000 Niveau-Miles of 14 vluchten

32.000 Niveau-Miles of 26 vluchten

60.000 Niveau-Miles of 50 vluchten

Geldigheidsduur niveau

-

12 maanden nadat het niveau bereikt is

12 maanden nadat het niveau bereikt is

12 maanden nadat het niveau bereikt is

Verlaging niveau

-

Naar SUMA

Naar Silver

Naar Gold

Geldigheidsduur/vervaldatum SUMA-Miles:

Na 18 maanden zonder activiteit, zonder veranderingen op je SUMA-account

Na 18 maanden zonder activiteit, zonder veranderingen op je SUMA-account

Na 18 maanden zonder activiteit, zonder veranderingen op je SUMA-account

Na 18 maanden zonder activiteit

Bonus SUMA-Miles

NVT

50%

75%

100%

Bonus Business ok ok ok ok
Prioriteit op wachtkijsten ok ok ok ok

Exclusieve telefoonservice

ok

ok

ok

ok

Inchecken bij Business-balie

-

ok

ok

ok

Voorrang bij het instappen

-

ok

ok

ok

Voorrang bij afhalen bagage

-

-

ok

ok

Vrijstelling extra bagage(1)

-

1 stuk

1 stuk

1 stuk

Gratis stoelreservering (2)

-

ok

ok

ok

Toegang via Fasttrack

-

-

ok

ok

Toegang VIP-ruimte (3) - - ok ok
Plaats gegarandeerd (4)

-

-

ok

ok

Upgrade naar Business (5/6/7)

- - -

ok

(1) 1 extra stuk ruimbagage van 23 kg als u reist in Economy Class of, 32 kg als u reist in Business Class, mits u uw SUMA-nummer tijdens de reservering heeft geregistreerd of uw kaart bij de incheckbalie heeft laten zien.

(2) Standaard stoelen zijn gratis voor Silver-klanten wanneer de stoelreservering plaatsvindt tussen 48 uur en 1 uur voor vertrek. Voor Gold- en Platinum-klanten is de keuze van alle stoelen gratis wanneer de stoelreservering plaatsvindt tot 1 uur vóór het vertrek van de vlucht.

Zitplaatsen in de eerste rij (preferred), XL-stoelen of bij de nooduitgang worden geen normale zitplaatsen beschouwd.

(3)  Op internationale vluchten of bij overstap van/naar een internationale vlucht uitgevoerd door Air Europa of een andere maatschappij van de SkyTeam-alliantie. Toegang met een gast toegestaan als de reis wordt uitgevoerd door een luchtvaartmaatschappij die behoort tot het SkyTeam. 

(4) In Y-klasse tot 24 uur voor vertrek

(5) Vluchten van korte en middellange afstand, onder voorbehoud van beschikbaarheid tot de bevestiging bij de instapbalie. 

(6) Twee upgrades op intercontinentale vluchten tijdens het jaar van geldigheid van de Platinum-kaart. Kunnen worden aangevraagd tot 24 uur voor de vlucht, afhankelijk van de beschikbaarheid tot de bevestiging bij de instapbalie. 

 (7) De Business services waar de klant recht op heeft zijn die in de Business Class worden verleend (op de luchthaven zijn de voordelen van het Platinum Niveau van toepassing):

 • Exclusief menu, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien niet mogelijk zal de klant een andere optie aan boord worden aangeboden.
 • Welkom service.
 • Inflight entertainment. 

 

 

 

Onze Partners

Behalve bij Air Europa maakt het SUMA-programma het mogelijk SUMA-Miles te sparen en te besteden bij alle maatschappijen van de SkyTeam-alliantie en bij onze partners.

ANDERE PARTNERS

LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN

LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJEN SKYTEAM

SUMA-PROGRAMMA

SUMA-KAART

SUMA-NIVEAUS

TRANSACTIES MET MILES

PERSOONLIJKE GEGEVENS

MY AIREUROPA

FLYING BLUE

Contacten AIR EUROPA SUMA

Selecteer het land waarin u zich bevindt als u ons telefonisch vragen wilt stellen. Denk eraan dat onze agenten u binnen de Spaanse HUSO-tijdzone van dienst zijn.